maanantai 19. kesäkuuta 2017

2v!

 

  

 


  

 


 

 

 

 

 

 


 


 


 

 


Tytöillä oli syntymäpäivä jo 27.4 ja juhlia vietimme 29.4, mutta olen viivytellyt postauksen kanssa kun halusin saada tähän nuo mitat mukaan ja neuvolan saimme vasta pari viikkoa synttäreiden jälkeen.

Mitat:
Edel 11kg & 82cm
Stella 11kg & 83cm
Tyttöjen pituus on vähän niin ja näin, mitattavat olivat hyvin heiluvaisia.
Koska tytöt ovat jo niin isoja, heidät mitattiin seisovilleen sellaista mittapuuta tms. vasten. Tytöistä tämä mittaustapa oli hyvin hyvin epäilyttävä, ja itkun kanssa pakotimme heidät seisomaan oikeaan kohtaan. Joten sellainen noin vähän päälle 80cm ovat meidän tytöt pitkiä. :D

Paljon tulee sanoja ja lauseita, mutta ei kuitenkaan ihan selkeetä puhetta. Ymmärrämme heidän puheestaan kaiken, paitsi joskus tulee jokin sana jota ei vaan kertakaikkiaan ymmärrä. 

Potalla käydään aika ahkerasti, vaipasta pois pääsemisestä ei kyllä ole vielä tietoakaan.... he eivät osaa sanoa kun hätä on tulossa. Välillä jos ollaan valmiiksi jo potalla päin tai toinen on potalla, tulee toinen potalle ja tekee samantien pissan. Selkeästi tarkoituksella, mutta kuitenkaan he eivät ikinä pyydä päästä potalle tai eivät sano ennenkuin kakka tai pissa tulee. Toivon että kesällä olisi niin lämmintä, edes jossain vaiheessa, että voisi olla ilman housuja pelkillä pikkareilla ulkona ja voitaisiin opetella tarkemmin hädän tuloa ja ilman vaippaa oloa. Mistä löytyy tän kokoisille pikkareita?

Edel tykkää hirveästi piirtämisestä. Aina jos hän näkee kynän ja paperin jollain/jossain hän sanoo "mun piii piii" ja osoittaa itseään.
Stella rakastaa hiekkalaatikolla leikkimistä ja "hiekkakakkujen" tekoa, hän voisi tehdä sitä ulkona ollessaan kokoajan.
Molemmat rakastavat pikku vauvanukkejaan, ja kärräilevät niitä rattaissa ympäri taloa. He myös mielellään pukevat vauvoja ja laittavat niitä omaan pieneen nukensänkyyn nukkumaan. Monesti vauva tulee myös viekkuun nukkumaan yöksi. Molemmat rakastavat palapelejä, ja niitä tytöt tekevätkin ihan joka päivä, ainakin kahtena eri kertana.

Tytöt vieläkin leikkivät tosi hyvin kahdestaan, keksivät millon mitäkin hassuja leikkejä! He kokkailevat pikku keittiöllään, pinoavat palikoita, lukevat kirjoja, soittelevat soittimia, riehuvat yms. Usein he keksivät jotain hassua puuhaa; kulkevat rappusia edes takas jokin tietty esine kädessään, juoksevat käsi kädessä pihalla pientä jyrkkää mäkeä ylös alas, tai pukevat saappaita jalkaan ja tallustelevat niillä ympäriinsä. Yleensä aina toisen keksiessä jonkin hauskan leikin toinen menee siihen mukaan. Jos minä tai Joni menemme mukaan toisen leikkiin, tulee toinen salamana paikalle. Tai jos toinen haluaa tulla tekemään palapeliä meidän kanssa, tulee myös toinenkin. 
Tottakai he tappelevat myös, mutta koitetaan sellaiseen isompaan tappeluun puuttua nopeasti. Esimerkiksi jos puree, lyö tai tönäisee kovaa. Tytöille molemmille on myös tärkeää saada leikkiä meidän aikuisten kanssa vain kahdestaan, he tuovat jonkin palapelin tai kirjan, ja sanovat "ei eetu(Edel)" tai "ei ejja(Stella)". Onneksi meitä on usein kaksi kotona jotta molemmat tytöt saavat oman huomionsa :)

Oon huomannut nyt että monesti jos olen ollut vain Edelin kanssa jossain, hän on alkanut loppua kohti kaipaamaan Stellaa. Olimme uimassa ja pois lähtiessä pukuhuoneessa hän alkoi hokemaan Stellaa. Myös automatkalla moneen otteeseen hän kysyi Stellasta ja sanoin aina että Stella odottaa sua kotona. Kun päästiin kotiin hän heti huusi Stellaa ja meni äkkiä hänen luokseen. Eikä mun mielestä ihmekään kun he ovat melkein kokoajan yhdessä ja (vielä) toistensa parhaat ystävykset <3

Yöt tytöt nukkuvat hienosti omissa sängyissään, välillä toinen yrittää tulla viekkuun tai herää huutelemaan äitiä. Edel nukahtaa tosi nopeasti aina uudestaan, Stellalla kestää yleensä hieman kauemmin.

Molemmat ovat tosi kiinnostuneita kirjaimista. Meillä on jääkaapissa sellaisia värikkäitä kirjaimia ja he tykkävät niitä katsella ja tulevat meiltä kysymään mikä mikäkin kirjain on. He tunnistavatkin jo omat kirjaimensa, äidin ja isin, mummon, mummin, vaarin, papan, tätin ja serkkupoikiensa nimet yms.! Eli aika paljon :) Meillä on ollut etsinnässä heille sellainen pieni aakkos kirja missä olisi isolla jokainen kirjain ja vieressä jonkin siihen sopiva sana.  Emme ole vielä löytäneet moista, joten jos joku löytää, voi meille vinkata :) 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti