maanantai 12. lokakuuta 2015

1 vs 2

Itselläni ei ole omakohtaista kokemusta yhden lapsen vanhemmuudesta, joten näin näen asiat kaksosten äitinä:

1 lapsi:
Vauvan huutaessa voit heti nostaa hänet syliin ja lohduttaa häntä.
Kaksoset:
Huudon ollessa yhtä kovaa, koitat juttelemalla, päristelemällä, laulamalla, heiluttelemalla tms. keinoilla saada molemmat rauhoittumaan. Toisen itkiessä kovempaa, nostat hänet syliin ja rauhoitat häntä, samalla jutellen, päristellen, laulaen, heiluttaen toista.

1: Vauvan katsoessa sinuun voit katsoa häntä syvälle silmiin ja viettää ihanan kahdenkeskisen jutteluhetken.
2: Vauvojen katsoessa sinuun yrität ensin jakaa katseesi, toisen silmän toiseen vauvaan ja toisen toiseen. Kuitenkin tämän epäonnistuessa päädyt vain siirtämään katsettasi tarpeeksi nopeasti toisesta vauvasta toiseen ilman että he tajuavat ettet katsokaan juuri häntä kokoajan.

1: Vauvan ollessa sylissä, voit höpsötellä vain hänen kanssaan.
2: Yhden vauvan ollessa sylissä ja toisen katsellessa niin parkana lattialla/vieressä on höpsöteltävä myös hänen kanssaan, jottei hän tunne oloaan yksinäiseksi/hyljätyksi koska toinen saa olla äidin sylissä.

1: Voit rauhassa sanoa vauvallesi seuraavia asioita: "olet maailman kaunein pieni tyttö", "olet niin taitava vauva!", "äiti on niiiin ylpeä sinusta, "äiti rakastaa sinua maaailman eniten!"
2: Sanoessasi vauvalle yllä olevia kehuja, joudut aina heti perään lisätä:"siskosi myös", "siskosi kanssa", "sinua ja siskoasi". Ellet lisää näitä sanoja lauseisiin, tulee hirveä omantunnon piikki että toinen lapsi on tärkeämpi kuin toinen.

1: Saatuasi lapsen sänkyynsä päivä/yöunille, tiedät hänen nukahtavan sinne ja nukkuvan hyvin, kunnes hän itse päättää herätä. Vanhempien ollessa suht. koht. hiljaa siis.
2. Saatuasi yhden lapsen sänkyyn, odotat hänen nukahtavan, kunnes voit viedä toisen jo NUKKUVAN lapsen siskon/veljen kanssa samaan sänkyyn/huoneeseen. Jos jompikumpi vauva herää/on hereillä sänkyyn mennessä ->molemmat ovat hereillä. Toinen vaihtoehto on myös nukuttaa lapset eri huoneissa. Meillä toisen nukkuessa makkarissa ja toisen olohuoneessa, äidin ollessa hiirenhiljaa liikkumatta, ettei vaan lapsi herää.

1: Voit rauhassa pukea lapsellesi kauniin vaatteen, ruman vaatteen, housut tai mekon. Mitä vaan kaapista löytyy.
2: Valitessasi vaatteita samaa sukupuolta oleville kaksosille, on tärkeää pukea heidät "samanarvoisiin" asuihin. Toiselle ei voi laittaa vaaleanpunaista röyhelömekkoa ja toiselle vihreää haalaria. Ei vaan voi. Niinpä kirpputorilta/ystäviltä ostettujen vaatteiden sovittaminen yhteen asettaa haastetta..

1: Kaupassa voit valita minkä vain vauvan kuljetus laitteen, tiedät että mahdut joka kolosta miten päin vain. 
2: Kaupassa kaksosrattailla ollessasi suunnittelet tietyille käytäville menon sen mukaan kuinka leveä käytävä on, onko käytävän varrella lasiesineitä tms herkästi rikkoutuvaa ja minkä kokoisia kanssa-shoppailijoita käytävällä on. Pikkuiset koriste-esine putiikit voit suosiolla unohtaa.

1: Yöllä kun syötät lapsen ja hän nukahtaa, tiedät että itsekin saat nukkua ainakin sen pari tuntia ennen seuraavaa herätystä.
2: Ensimmäisen vauvan syötettyäsi, toinen vauva jo höpöttelee/kiljuu nälkäisenä, joten otat hänet jonosta seuraavaksi. Tai jos toinen vauva ei ole valmiiksi jo hereillä, tiedät että hän herää juuri kun olet saanut syvästä unesta kiinni.

Jos noi on niitä hankalia juttuja niin kyllähän silti ne positiiviset asiat voittaa. Ihan vaan vaikka se että on kaksi ketä saa aina halia ja pussailla. Aina on vauva syliin napattavaksi, jopa kylässä. Tuplasti hymyjä, nauruja ja rakastavia katseita. Tuplasti rakkautta<3<3

2 kommenttia:

  1. Nauratti! :D
    Moni kohta pätee myös, jos on kaksi alle 2-vuotiasta! :D

    VastaaPoista