lauantai 9. tammikuuta 2016

Vauvojen nukkumaanmeno

Hei miksi vauvojen nukkumaanmeno on aina taistelua? Eikö kukaan oo kertonu niille ettei tarvii tapella? Voikun vois sanoa (ja ne ymmärtäis): "kultapieni rakas, laita silmät kiinni, suu kiinni ja voilà, uni tulee." Jos ne vaikka ees kokeilis tota ja huomais kuinka paljon helpompaa se olis? Miksi pitää aina kiukutella ja itkeä ja vasta heiluttelun/tanssin/erilaisten jumppaliikkeiden jälkeen nukahdetaan?Ja sillonkin nukahdetaan vaan hetkeksi. Kunnes herätään ja halutaan uudet heiluttelut. Miettikää nyt jos aikuisetkin tekis noin. Siinä oliskin bodareille töitä kun keinuttaisivat kitiseviä bisnesmiehiä, lääkäreitä ja presidenttejä uneen. Nostaisivat sen kauas heitetyn tutin takas suuhun ja kuuntelisivat epämääräistä "ääää ääää ää" -valitusta, samalla heiluttaen ja hyräillen unilauluja. Toi menis varmaan vähän niinku "last man standing" -meiningillä että ne bodarit keinuttaisivat myös toisensa uneen ja viimeinen jäljelle jäänyt jäisi valvomaan, että jos jollekkin sattuu tulemaan pissahätä tai jano, tai muuten vaan herää painajaiseen tms.

Yks ihan sellainen keksimisen arvoinen juttu olis lasten unilääke. Siis sellainen 100% luomu, turvallinen, testattu ja kaikinpuolin tarkistettu ja hyväksi todettu. Ja ilman mitään sivuvaikutuksia. Sehän olis ihan mahtava! Kaikki vanhemmat ympäri maailmaa vois unohtaa monia tunteja kestävät nukutukset, kun tietäis että Babysleep™  hoitaa homman. Valot vois olla päällä, äänet normi voluumilla, vois syödä rauhassa, kattoo leffaa, tai ihan mitä vaan kun tietää ettei tarvii varautuu koko iltaa heiluttelemaan 8kg painoa. Kyllä mä ainaki tota ostaisin. Ihan heti! Se vois olla melkein minkä hintainenkin, varmaan menis kaupaksi! Et jos jollain on vähänkin keksintähalua moiseen, niin tässä on ainaki yks ihan varma ostaja. Ja hei suostun vaikka mainoskasvoksikin! 
Pliiiis joku keksikää sellanen?

Sit hei ne äänet. Siis sellaset äänet mitä ei edes lapsettomana tajunnu olevan olemassa, tai olevan millään lailla kovia ääniä.
- Peitto. Siis se kun sä tulet sänkyyn ja ensin avaat peiton ja sitten ryömit sen alle; maailman kovin suhina! Ihan mieletön kahina ja suhina vaikka kuinka yrittäis mennä sänkyyn tosi hitaasti ja varovasti.
- Kännykän lataukseen laitto. Miksi sen pitää täristä KAKSI kertaa?! Eikö yksi kerta riitä?! Nolla kertaa olis tietty vielä parempi.
- Koiran pedin raavinta. Eli se kun koira yrittää saada sängystään parempaa raapimalla sitä voimakkaasti. Ei hyvä.
- Nukutus-vaiheessa kaikenlainen puolison tai mun yskiminen, aivastus, tietokoneen hiiren nappulan paino, kännykän piippaus, koiran murina, postin tulo, tuolin narina, soivaan leluun törmääminen, ja mitä näitä nyt on. Siis kaikki ääni on ihan vihoviimeistä.
Eli myös jos joku lähtis keksimään sellasia helposti päälle laitettavia ja pois otettavia äänenvaimentimia vauvoille. Olis aika tarpeelliset meilläkin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti