maanantai 7. maaliskuuta 2016

10kk

Edel 8090g & 70,5cm
Stella 8760g & 69,5cm
Edelille ei ollut tullut yhtään pituutta edelliseen, mutta neuvolatäti oli sitä mieltä että viimeksi on varmaan mitattu vähän turhan ylikanttiin. 
Muuten kuulemma tytöt hyvin kasvaneet taas.

Hirveesti tytöt on oppineet kaikenlaista!
Molemmat on jatkuvasti pystyssä mitä tahansa vasten, kulkevat sohvaa pitkin ja menevät perässä jos nojattava esine liikkuu. Brion kärry on ihan huippu ja samaten sellainen auto mitä voi työntää, tai millä voi ajaa. Edel myös harjoittelee ilam tukea seisomista. Hän ottaa hyvän haaraseisonnan ja päästää irti, seisoo hetken ja tasapainon pettäessä nappaa tuesta kiinni.
Molemmat konttaavat! Ei edes ensiksi tajuttu Edelin konttausta kun se meni niin vauhdikkaasti ja luonnollisesti. Edel konttasi siis ensin mutta taas Stella tuli hienosti perässä :)

Yöt meillä menee siinä suhteessa paremmin että enää ei herätä valvomaan montaa tuntia keskellä yötä. Yöstä riippuen herätään muutamia kertoja tissille/tutille/syliin. Mutta aika nopeita ne heräämiset on. Onneksi! Ainoo vaan kun on kaksi herääjää niin parista kerrasta tulee äkkiä neljä jne jne. Mutta tää vaihe on iha ok :)
Stella osaa taputtaa taidokkaasti, ja sitä hän tekeekin nyt joka tilanteessa. Edel harjottelee kovasti sanomaan "äiti" ja tosi lähellä jo ollaan! Varmasti pian oppii! Stella on alkanut kädellä työntämään pois jotain mitä hän ei halua. Välillä häntä ei saa auttaa syömisessä, välillä ei saa pussailla, tai mitä vaan mitä hän ei halua hän työntää kädellä pois ja kääntää päätä toisaalle. Stella myös pudistelee päätään! En tiiä mistä hän on sen oppinut, ja oikeastaan sitä tehdään vain ruokapöydässä. Tarkemmin vielä puuron kanssa. Hän saattaa syödä muutaman lusikallisen ja sitten alkaa pudistelut. Ja sitten hän EI enää ota, kun hän selkeesti näyttää ettei enää kiitos. Hedelmämössö tms kyllä maistuu sen jälkeenkin, eli ei se vatsan täysinäisyydestä ole kiinni. Kumpikaan ei vielä osaa mun monista opetuksista huolimatta tulla oikein sohvalta alas. Tyttöjen mielestä pää edellä on ihan hyvä tapa..

Ovet on ihania leikkikaluja, ja oon vaikka kuinka monta kertaa jäänyt vessaan jumiin kun tytöt on laittaneet oven kiinni ja kököttävät siinä ihan oven takana.
Sanoja molemmat tajuaa paljon, he tietävät omat nimensä, titävät kuka Nana on, tajuavat mitä tarkoittaa "ei" ja osaavat myös tulla luokse kutsuttaessa.

Me ollaan aika hyvin vielä säästytty isommilta sairauksilta, silmätulehdusta ja jotain nuhanpoikasta on ainoastaan ollut.

Edelleen tytöt nukkuu kahdet päikkärit, millonkohan siirryttäisiin yhtiin? Toisaalta kiva kun nukkuvat niin saan omaa aikaa, mutta sitten taas on hankala suunnitella menevänsä minnekkään kun aina pitää nukkua ne kahdet päikkärit. 

Tytöt aika kivasti leikkii ihan itsenäisesti kahdestaan, välillä on kuitenkin sellaisia hetkiä että olen sohvalla niin molemmat roikkuu sohvaa vasten ja yrittää kiivetä mun seuraksi<3 Myös jos jompikumpi on hereillä ja toinen on nukkumassa, niin sillon ei oikein haluta yksin leikkiä.
Tytöillä on sellainen automopo juttu, millä Edel rakastaa ajella ja Stella taas haluaa kävellä sen kanssa. Edel oppi ihan hirvittävän hienosti tosi nopeasti sillä ajelemaan, hän yltää jaloilla maahan niin hän vain potkiskelee menemään<3 Ja tosiaan Stellasta on hirvittävän hauskaa kun hän ottaa kiinni sen auton sellaisesta takatuesta kiinni ja kävelee sen kanssa<3

Yleisesti ottaen tää on mun mielestä ihan hirmu kiva ikä, tytöt osaa ja tajuaa jo tosi paljon  ja heidän kanssa voi höpsöttää ja hassutella, halailla ja pussailla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti