perjantai 27. maaliskuuta 2015

Mahan iho

Ajattelin ihan ammattiinikin liittyen kirjoittaa mahan ihon hoidosta. :) Uskon vakaasti että mahan (ja muidenkin alueiden) ihon tehokas rasvaus auttaa ehkäisemään raskausarpia. Sitä että saako ne kaikki estettyä rasvauksella, en tiedä, mutta ainakin paljon rasvaus varmasti auttaa. Käyhän se järkeenkin että jos iho on hyvin kosteutettu, venyy se paljon helpommin. Ja varmasti ihon hyvä kunto auttaa myös palautumiseen.

Oon aina pelännyt raskausarpia ja ajatellut että sitten kun olen raskaana, rasvaan mahaa ainakin 3x päivässä. Koulukaverini kanssa jopa suunniteltiin ottavamme rasvakylpyjä sitten kun aika koittaisi. No, amme meiltä on poistettu eli sitä en voi enää toteuttaa, joten oon tyytynyt ihan normaali rasvaukseen. Tosin 1-2x päivässä.

Kauhean vaikeaa oli päättää mitä rasvaa alkaa käyttämään, koska tässä asiassa ei voi oikein "testailla". Jos valitsee huonon rasvan ja arpia tulee, niin se on sitten siinä. Turha enää kokeilla ensi kerralla toista voidetta. Olisin halunnut että raskausarpivoiteista olisi tehty jotain tutkimusta ja niistä sitten valittu se yksi varma nakki mikä auttaa aina, raskausarpivoiteiden Ferrari.
Jostain syystä tällaista tutkimusta ei oltu tehty, enkä siis Ferraria löytänyt, googletteluista huolimatta.
Ajattelen että öljy on rasvaisempaa, ravitsevampaa ja kosteuttavampaa kuin voide, joten päädyin erilaisiin öljyihin. Ystäväni itse asiassa suositteli kookosöljyä, mutta jostain syystä se jäi. Nyt kun omat voiteeni alkavat olla lopuillaan, voisinkin sen käydä hakemassa koska sehän on tosi hyvä vauvankin iholle :)
Nyt mulla käytössä on ollut Bio Oil (tosin tuotteen inci-listaa luettuani aloin käyttää sitä vain aamuisin ns.kakkosvoiteena), Weledan raskaus arpia ehkäisevä öljy, ja viimeisimpänä ostin jonkun luomusarjan hunaja/mehiläisvaha/erilaisia öljyjä sisältävän voiteen.

Oikeastaan noita kolmea oon eniten käyttänyt. Weledan öljyssä on vähän paha haju, sellainen minkä voisi ajatella luontaisessa öljyssä olevankin. Mutta haju haihtuu iholta kyllä tosi nopeasti! Bio-Oil on kevyin ja imeytyvin joten sitä on kiva käyttää aamuisin kun tietää sen menevän ihoon hetkessä. Toi Hunaja/mehiläisvaha voide on vähän rasvaisempaa niin se sopii hyvin illaksi, ja usein laitankin sitä iltaisin tuon Weledan öljyn päälle.
Vaikka en muuten mikään luomu-ihminen olekaan, raskausaikana mulle on aika tärkeää vähentää kemikaaleja ja suosia luonnollisempaa. Esim. deodorantissa oli heti selvä että sen on oltava alumiiniton. Kuulin hyvää Biothermin Eco-deodorantista ja testattuani sitä, sai se hyvät arviot joten se siirtyi käyttöön.
Sama on mahaan käytettävissä voiteissa. En mielellään halua laittaa siihen mitään kyseiseen tarkoitukseen kuulumatonta, ja mahalle kuuluvissa tuotteissa, mieluummin sellainen mikä sisältää mahdollisimman luonnollisia ainesosia. En tiedä sitten kumpi on oikeasti parempi, mutta vauvat kerkiävät saada kyllä paljon kemikaaleja elämänsä aikana, joten parempi vähentää niitä tällaisissa tilanteissa kun vaan voi :)

Kävin muuten nyt kaupasta hakemassa sitä kookosöljyä. Nappasin pienen purkin Cocovin kylmäpuristettua kookosöljyä, katsotaan miten se lähtee toimimaan :) Tosin "toimivuudestahan" tietää vasta kun on vauvat tulleet niin näkee vatsan todellisen tilanteen. Monella on kuulemma arpia tullut vasta ihan viime viikkoina! Pidän peukkuja hyvin paljon pystyssä että moisilta säästyisin, ainakin suurimmaksi osaksi...!

Niille ketkä arvilta ei oo säästyny, ja itellenikin jos arpia ilmestyy, tää kuva on mun mielestä aika hyvä! :)
P.s. olin juuri ennen kuvien ottamista rasvannut mahaa, joten siitä syystä kaikki suonet näyttää isoilta ja maha kiiltävältä :D

2 kommenttia:

  1. Hei ihan huge maha tästä kuvakulmasta! :D Hei voisko ella päästä kokeilee kun ne liikkuu, pääsiäisenä, se ois inspinä! Ja ihanaa jos selviit ilman arpia!!! Ainakin nyt hyvä tsänssi kun niin ahkerasti rasvaat :) T:Lensku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah niinpä! :D joo hei jos ootte pidempään täällä sillon ku tulkaa ihmeessä käymään! :) vaikka pe tms :)

      Poista