torstai 26. marraskuuta 2015

7kk

Hui, tytöt on nyt lähempänä vuoden ikää kuin syntymäänsä! <3
Useimmat ei ilmeisesti käy 7kk neuvolassa, neuvolatäti ehdotti kuitenkin meille viime tapaamisella että halutaanko tulla tarkastamaan kasvua kun alotettiin kiinteät. Ja ei meillä ollu mitään sitä vastaankaan, eli varattiin aika. 
Tässä mitat:
Edel 6955g & 65,7cm
Stella 7110g & 65,6cm

Stellalle on tullut hirvee paino-spurtti, hän on lihonut yli 800g kuukauden aikana! Ohho. No, mut tosi hyvä että painoa tulee, ja hänelle ei viimekuussa ollut tullut kuin pari sataa grammaa, eli nyt se meni hyvin tasan sitten.
Musta tuntuu että tytöt olis kehittyny ihan hurjasti viime kuukauden aikana!
Edel on alkanut liikkumaan tosi paljon ja hän on muutenkin tosi uhkarohkea riehuliisa. Hänet kun laittaa yhteen paikkaan, niin vähän ajan päästä hän on jo jotenkin (en oikein tiedä miten) mennyt ihan toiseen paikkaan. Eli pikkuhiljaa pitää alkaa huolehtimaan kodin turvallisuudesta vauvoja ajatellen.
Muutenkin Edel on tosi syöksyvä ja heiluva ja häntä voi aikalailla miten vaan heilutella tai hypytellä ja hän vain nauraa/hymyilee. Hoitopöydällä olemisesta on tullut ihan mahdotonta kun hän vain kokoajan on kääntymässä ympäri, ja joka kerta hän siinä onnistuukin. Edelin tissikaipuu on laantunut aika hyvin, nykyään hän ei juurikaan vietä enempää aikaa tissillä kuin Stella. Tosin iltaisin hän väsyy aikasemmin eikä viihdy enää lattialla, ja sen takia on sylissä iltaisin enemmän.. 
Edel on myös alkanut virnistää silmillään! En oikein osaa selittää sitä mutta niinkun siristäisi silmiä. Sitä hän tekee välillä kun hymyilee tai hassuttelee ja usein myös ruokapöydässä. Se on tosi hassua ja söpöä :)
Stella (vieläkin) rakastaa leluja! Hän rakastaa niiden syömistä, tutkimista ja niillä hakkaamista. Stella hymyilee tosi paljon, mutta hän myös vierastaa, mitä Edel ei juurikaan ole vielä tehnyt. Stella nauraa ihanasti ääneen kun hänen kanssaan hassuttelee :) Hän osaa jo tosi hienosti sormiruokailla, hän heti nappaa sen palasen minkä hänen eteen laittaa ja  alkaa sitä mutustelemaan. Hän myös vaihtaa sitä kädestä toiseen taitavasti. Stella myös on tykännyt kaikista mauista mitä heille on annettu.  Stella ei niin paljon liiku mitä Edel, mutta hänen onkin hyvä katsoa Edeliltä mallia ja tulla sitten perässä :) Tosin Stella kyllä, ollessaan mahallaan, heiluu tai nytkyttelee eteenpäin niin että halua kyllä löytyy! Hyppykeinussa muuten Stella pomppii tosi hienosti! Edel enemmän heiluu ja pyörii siinä :)

Nyt on alkanu yöt olee vähän raskaampia kun toinen/molemmat heräävät yöllä eikä oikein mikään auta kun haluttais vaan touhottaa, mutta touhotusta ei voi tehdä hiljaa eikä yksin. Ja jonkun aikaa viihdytään itse, mutta sitten häntä/ heitä pitää alkaakkin jo viihdyttämään, mikä tietty keskellä yötä ei oo mun lemppari juttu. Ja kun se ei oo sellainen nopee juttu, vaan 1-2h kestävä sessio mikä aikalailla kyllä rasittaa.. Mutta, valoa tunnelin päähän, eihän tätä kestä kun max muutama kuukausi.. :)

Influenssarokotuksista on neuvolassa kyselty ja me varmaan päädyttiin siihen ettei niitä oteta.. En oikein osaa sanoa yhtä tiettyä syytä, jotenkin vain ehkä turhat aineet ei tunnu hyvältä. Ja tää on tosi naurettavaa mutta mulla vaan pyörii mielessä rokotuksiin liittyen se sikainfluenssa/narkolepsia -juttu. Ei kiva. Ja ei me olla itsellemmekään ikinä influenssarokotuksia otettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti