lauantai 1. elokuuta 2015

Tukka

Ennen raskautta ja raskauden aikanakin monet monet varoitteli imetysajan hiustenlähdöstä.
Kuulemma raskausaikana hiukset on paksut ja hyväkuntoiset (mikä mun mielestä tuntuu oudolta koska vauva(t)han vie kaiken energian ja vitamiinit kehosta). Imetysaikana taas hiuksia lähtee tosi tosi paljon että kannattaa varautua siihen. Joo uskoin kyllä kaikki varotukset ja varauduinkin siihen että jonkun verran hiuksia tulee lähtemään. No, se JONKUN verran oli ehkä pikkasen aliarvioitu. Nimittäin siis tässähän siis tulee ihan kaljuksi! AIVAN järkyttävää!!

Mun mies on jo aikaisemmin vihannut kun hiuksia on sohva ja sänky ja jääkaappi(?!) täynnä, ja nyt ne vasta täynnä onkin! Oon alkanut pitää hiuksia kiinni ihan vaan sen takia ettei niitä olisi joka paikassa!* Suihkun jälkeen mun on pakko harjata hiukset roskiksen päällä koska muuten on lattia täynnä hiuksia ja harja pitää "tyhjentää" monta kertaa harjauksen aikana.

Alla kuva yhdestä harjauskerrasta, vähän ällö kuva mutta hyvin kuvaava. Apua!
Mulla oli aikasemmin käytössä Imedeenin hius ja kynsi -pillereitä mutta raskauden ajaksi ne piti lopettaa kun niissä oli sellasta ainesosaa mitä ei ole tutkittu raskauden kanssa. Mietin vähän että jos alottaisin ne taas, jos niistä olis edes vähän apua! Tässä tilanteessa kaikki apu olisi kyllä tarpeen. Ainoa vaan että pitää tutkia voiko niitä käyttää imettäessä..

Mutta siis kaikille raskautta haaveileville: varautukaa!!

 *Pidän hiuksia paljon kiinni myös vauvojen takia. Äitini kertoi joskus lukeneensä lehdestä kuinka pienelle vauvalle oli kiertynyt aikuisen hius varpaan ympäri, eikä sitä ollut kukaan huomannut, ja varvas oltiin jouduttu amputoimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti