maanantai 31. elokuuta 2015

4kk

Tytöt ovat nyt 4kk ja paljon on opittu!
Tämänhetkiset mitat:
Edel 60,5cm & 5215g
Stella 61,5cm & 5490g
Stella ottaa pikkuhiljaa suurempaa välimatkaa Edeliin, musta tuntuu että täytyy kiinnittää huomiota Edelin syömiseen. Tosin jokainen lapsi kasvaa omaa tahtia joten ei saa vertailla liikaa, kunhan vaan huomio asian. Neuvolalääkäri ei kuitenkaan ollut yhtään huolissaan, sanoi että hyvin kasvavat käyrillä.:)

Tytöt on nyt viimeisen kuukauden aikana oppinu hirveesti uutta ja jotenkin heistä on tullut jo ihan isoja vauvoja. Nyyh.
Stella oppi n. 3kk ikäisenä kurottamaan esineita kohti ja tarttumaan niihin varovasti ja 3kk 1viikon ikäisenä kääntymään kyljelleen. Ihan muutama päivä sitten kuultiin Stellan ensimmäinen nauru<3
Edel kurotti esineitä kohti hieman Stellan jälkeen, varmaankin 3kk 1viikon ikäisenä. 3kk 3viikon ikäisenä Edel oppi kääntymään kyljelleen ja siitä parin päivän päästä hän jo yritti kovasti päästä mahalleen mutta käsi jäi ikävästi tielle. Pari päivää sitten Edel yhtäkkiä kääntyi mahalleen ja kädenkin hän sai jotenkin sieltä välistä pois!:)Ja Edelkin on meille jo pariin otteeseen nauranut<3
He ovat muuten alkaneet huomaamaan toisiaankin. Ainä välillä he kääntyvät leikkimatolla vahingossa toisiaan päin ja hymyilevät toisilleen. Ihanaa<3

Edelillä on ollut tehoimukausi/läheisyyskausi/äitikausi/tissikausi, hän haluaisi vaan olla tissillä imemässä tai nukkumassa tai muuten vaan hengailemassa. Se olisi muuten ok, mutta kun on Stellakin ja olisi kiva saada jotain tehtyä päivän aikana.. No, ehkä se on vain sellanen väliaikainen hetki.
Molemmat tytöt kun heidät laittaa leikkimatolle tiettyyn asentoon, niin kohta he ovat jo pyörineet aivan toiseen suuntaan ja yleensä toinen tulee toisen tielle, niin että päädytään syömään toisen sukkia, käsiä tms.
Televisio on muuten jo kauan ollu tosi kova juttu. Leikkimatto on yleensä sohvan ja televison edessä, jotta kun istutaan sohvalla katsomassa televisiota voidaan samalla katella tyttöjä ja jutella heille. Tytöt kääntää päitään ihme asentoihin kunhan vain televisio näkyy. Tai he pyörivät kunnes televisio näkyy. Välillä he pyörivät ihan televisiota kohti jalat telkkariin päin, suoraan katselu asentoon :D Ollaan laitettu leikkimattoon kiinni pieni vaunuverho television eteen jotta he eivät katsoisi sitä, ja se on kyllä toiminut hyvin! Paitsi kun he pyörivät pois leikkimatolta oikealle matolle. Meillä on niin pieni asunto että telkkari näkyy oikeastaan kaikista kohdista olohuoneessa, ehkä pitää miettiä omaa tv:n katselun määrää..
 


Makkarissa yhteiset MM-kisa hetket






Loppuun vielä sekalaisia kuvia tytöistä.. :)
Käsi kädessä <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti